Évelők - Magas évelők

Az alábbiakban az általunk forgalmazott évelő-növény fajtákról találhat rövid ismertetőt és fotót. A képek kinagyítva is megtekinthetők.

Szűkítés alcsoportra:
<< Első lap  Előző  1 2  Következő  Utolsó lap >>
Bíbor kúpvirág - Echinacea purpurea ’Magnus’

Magassága: 80-100 cm. A pillangókat vonzó rózsaszín-sötétlila virágai júliustól szeptemberig nyílnak. A virágok erős gyümölcsillatot árasztanak. Évelőágyak hátterébe szoliterként, vagy kisebb csoportba. Napos helyet kedvel.

Szarkaláb - Delphinium Belladonna

Magassága: 80-120 cm. Levele tenyeresen mélyen hasogatott vagy osztott, üde zöld. Virágának színe: a kék különböző árnyalatai vagy fehér. Tömött, nagyméretű, gyertyára emlékeztető virágfürtje többnyire csak kissé ágazik el. Virágzási idő: VI-VII / VII-IX. hó. Ha a fővirágzás után majdnem a talajig visszavágjuk, ősszel csodaszép másodvirágzásnak lehetünk tanúi. Az ideális tenyészhely napos vagy igen világos. Üde, tápanyagban gazdag, mélyrétegű, vályogos talajt kedvel.

Fáklyaliliom - Kniphofia hybrida

Nagy számú hybrid fajtája él, 160 változata ismert. Magassága 80-100 cm. Kiváló vágóvirág. A virágzási idő: július-szeptember. Ez alatt rendszeres öntözést igényel. Humuszban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajt, és napos helyet kedvel. Télen takarjuk be tövét fakéreggel.

Hemerocallis matador

Magassága: 90-120 cm. Csillag alakú, narancssárga, liliomszerű, ágas virágú hagymás évelő növények. Virágzási idő: június-augusztus. Mindegyik virága csak egy napig nyílik. A virágzatban állandóan új bimbók képződnek, így biztosítva van heteken át a virágutánpótlás. Keskeny, fűszerű leveleik már márciusban kihajtanak, nem szenvednek kárt a hidegben. Ősszel vonzó sárgára színeződnek. Napos helyet, kevés gondozást igényelnek.

<< Első lap  Előző  1 2  Következő  Utolsó lap >>

vissza a kategóriákhoz >>